Madam PurpurMadam Purpur
Madam Purpur
No items found.

Madam Purpur

No items found.
Musikalsk
Dans
Sang

Madam Purpur (Karoline Ryen) er en gavepakke av et vesen! Hun er både burlesque- og dragartist med et stort talent innen musikk, dans og ikke minst drama. Her blir det både nyttårsaften og bursdagsfeiring på en gang! Denne smellbongbongen av en artist er i tillegg produsent for «Bootyswing Burlesque», en del av ensemblet Kikis burly Q og instruktør ved Oslo School of Burlesque! Hun er en av Norges mest aktive og anarkjente burlesque artister.

Denne dama har bevist at hun mestrer det meste innen burlesque, men ikke nok med det; i ekstravagante kostymer leverer hun et høyt kunstnerisk nivå med sin enorme evne til å trollbinde publikum med sin tilstedeværelse!
I 2019 debuterte hun internasjonalt i selveste New York City, og siden den gang har hun opptrådd blant annet i England, Island og Kroatia. I 2021 debuterte hun også som dragartist, og siden det vært bemerket i det norske dragmiljøet som en av få dragkings.

Karoline har gjort ulike oppdrag fra å danse på teckno-eventer til burlesque-danser og sanger på jazzklubber, til burlesque på standup kvelder. Hennes nysgjerrighet og nyskapende iver har ført til at hun har blitt en allsidig artist med mange ferdigheter innen scenekunst.

Karoline er med i Dronningimpro som er en improgruppe i Oslo, som har utpekt seg innen impromiljøet. De vant NM i teatersport i 2023.
Vinteren 2023 kom Madam Purpur til semifinalen i Norske talenter med burlesque. Her viste hun stor allsidighet ved å dra inn klovning, skuespill, sang, drag og dans i sine opptredener.

Mer om Karoline Ryen

Karoline er utdannet ved Bårdarakademiet Musikalteater med fordypning Sang og skuespill. Hun har drevet med burlesue siden 2014 og vært lærer på Oslo school of Burlesque, eid av Kiki Cherie, siden 2019.

Karoline har siden 2020 produsert månedelige Burlesque og Varieteshow med Mona Husby og Monica Sjølås Mo ved navn Bootyswing burlesque, som har vært en brak suksess og gjordt burlesque og andre undergrunns sjangere synlig for det norske folk.

Om burlesque

Burlesque befinner seg i det samme miljøet som drag, klovning, varietè & performance. 
I utgangspunktet betyr burlesque "opp ned" og spiller mye på humor. Såkalt grovkornet komedie. Politisk satire er et viktig element i sjangeren, samtidig som det er en fri humoristisk lekenhet.  

På disse showene, finnes artister som er komfortable med å spille på sensualitet, mens andre spiller på humor, eller begge deler. Noen eksperimenterer i grenselandet mellom hva som regnes som avskyelig, og hva som regnes som vakkert. De frigjør og feirer kroppen i både dens naturlige og unaturlige form. Burlesk er opprinnelig en betegnelse på en grovkornet komedie, ofte et såkalt satyrspill. Burlesk kan også brukes om andre kulturuttrykk som karikerer og imiterer noe på en latterlig og avslørende måte, særlig innen litteratur og musikk, og gjerne i form av komiske opptrinn. Showene var en kombinasjon av satire, performance-kunst og voksenunderholdning.

Følg Madam Purpur i sosiale medier

Book musikk

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg!

List gjerne opp info om arrangementet: Dato, klokkeslett, ønsket artist/musikk, sted/adresse, type lokale, antall publikummere og annen relevant informasjon.
Takk, din forespørsel er mottatt! Du hører fra oss snarest.
Oisann! Noe gikk galt, prøv igjen.

Kontakt / Booking

Kontakt oss for en uforpliktende forespørsel, og la moroa begynne!
No items found.
No items found.