Chris ArcherChris Archer
No items found.

Chris Archer

No items found.
Musikalsk
Konsert

Chris Archer er født og oppvokst i Tønsberg og har hele livet vært opptatt av sang og musikk, og spesielt det med å kunne skape musikken selv. Han begynte å spille gitar som 8-åring og var aktiv i Tønsbergs musikkmiljø som tenåring, hvor han var gitarist/vokalist i et band dannet på ungdomsskolen. Bandet skrev alt av musikken selv, hvor Archer hadde en fremtredende rolle som låtskriver.

Archer produserte og skrev sin første «russelåt» i 2. klasse på vgs. og har siden den gang markert seg som et kjent navn og en kjent vokalist blant russen. Pr. nå har Archer skrevet, sunget og bidratt til et sted mellom 70-80 russelåter, levert til russegrupper på tvers av hele landet. I tillegg til å markere seg som låtskriver og vokalist for russen har Archer gjort seg bemerket i det svenske musikkmarkedet. Archer har skrevet og sunget flere såkalte «epa-dunk» låter, som er svensk partymusikk. Disse låtene er streamet flere millioner ganger på strømmetjenesten Spotify.

Archer er utdannet musikkviter med mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har også et år med statsvitenskap fra samme skole, samt praktisk-pedagogisk utdanning fra Universitetet i Sør-Øst-Norge.
Archer har over 50 millioner avspillinger totalt på alle låtene han har bidratt med, hvor Skandinavia har majoritet på avspillingene. Låtene hans har vært Top 50 i både Norge og Sverige, samt. «Viral 50» i flere land. Archer har opptrådt og spilt rundt om i hele Norge, alt fra mindre klubber til scener som Foynhagen i Tønsberg. Archer garanterer god stemning og «allsang for alle penga» under sine konserter.

Mer om Chris Archer

I 2021 tok karrieren en ny vending da Archer signerte med Sony Music Norway. Her ville Archer prøve seg på noe annet enn russemusikk og «epa-dunk» og har gitt ut tre norske party-poplåter med Sony. Her har han samarbeidet med artister som blant annet Ole Hartz og Erik & Kriss. Låtene har resultert i diverse spillinger på radio samt en mini-turné i samarbeid med Heidi’s Bier Bar.

Høsten 2022 deltok Archer på sin første låtskrivercamp som målrettet gikk inn for å skrive låter til MGP. Her var han en av hodene bak låten «Ekko inni meg» med artisten Jone. Låten kom til den norske finalen i MGP og ble en av de største hitene i 2023 blant MGP-låter. Suksessen med «Ekko inni meg» gav Archer blod på tann og gjorde at han i 2023 deltok på flere skrivecamper i forbindelse med MGP. Her møtte han Mathilde SPZ på en av campene og låten «Woman Show» ble til.
Mathilde SPZ med "Woman Show" ft. Chris Archer & Slam Dunk var å se i 1. delfinale av MGP 2024 på NRK.

Følg Chris Archer i sosiale medier

No items found.

Book musikk

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg!

List gjerne opp info om arrangementet: Dato, klokkeslett, ønsket artist/musikk, sted/adresse, type lokale, antall publikummere og annen relevant informasjon.
Takk, din forespørsel er mottatt! Du hører fra oss snarest.
Oisann! Noe gikk galt, prøv igjen.

Kontakt / Booking

Kontakt oss for en uforpliktende forespørsel, og la moroa begynne!
No items found.
No items found.