Flere foredrag med Ole-MartinFlere foredrag med Ole-Martin
No items found.

Flere foredrag med Ole-Martin

Ole-Martin Ihle
Foredrag

Hvordan ble vi verdens beste samfunn? – og hva kan norske bedrifter lære av det?

Norge troner på toppen på oversikter over velferd og velstand. De fem millionene som bor her i landet er de rikeste og lykkeligste menneskene som har levd. Men hvordan har vi blitt det? Og ligger det en dypere lærdom her for norske bedrifter?

Med utgangspunkt i de siste vitenskapelige nybrott innen økonomi og statsvitenskap, gir forfatter Ole-Martin Ihle – som står bak populærvitenskapelige TV-suksesser som Sånn er Norge og Hjernevask – et interessant, lærerikt og morsomt foredrag om Norges formidable suksess.

Foredraget bryter med vante forestillinger og vil være overraskende for mange. Ihle forklarer engasjerende om hvordan økonomisk likhet faktisk gjør oss rikere, hvordan sterke fagforeninger smører det private næringslivet, og stikker hull på vanlige myter, som at oljen er grunnen til Norges rikdom og at penger ikke er veien til lykke.

Innholdet er også gjort relevant for små og store bedrifter som ønsker å dra nytte av Norges suksessoppskrift. Hvorfor er tillit og uavhengighet avgjørende for produktivitet, og hvordan skaper man det? Hvordan kan den norske modellen gjøre norske bedrifter enda mer effektive?  

Mysteriet Norge er et engasjerende og konkret foredrag, som vil få tilhørerne til å tenke nytt om både Norge, næringslivet og verdiskaping.

15 minutters innlegg:

TILLIT – VIKTIGERE ENN OLJE

Norge er et «tillitsland», hører vi ofte.  Nordmenn stoler både på hverandre og myndighetene. Og takk og pris for det. Tillit er fundamentet som holder velferdssamfunnet oppe. Den fungerer som glidemiddel for den norske økonomien, er en lykkepille for nordmenn, og gjør oss til noen av verdens mest fornøyde arbeidstakere. Men hvorfor er egentlig tilliten så høy i Norge? Hvordan bygger man den? Er tilliten i ferd med å forvitre? Og kan den i så fall gjenopprettes?

Med Norge som eksempel, avdekker medskaper av TV-programmet «Sånn er Norge», Ole Martin Ihle, tillitens mysterier. Kort og effektivt forklarer han hvordan tilliten påvirker alt fra menneskelig samhandling til samfunnsorganisering og økonomi. Hvordan tillit oppstår, hva som tærer på den, og ikke minst hvorfor den er så viktig for bedrifter og arbeidsplasser.

RIK OG LIK – HEMMELIGHETEN BAK DEN NORSKE SUKSESSEN

Norge er blant de rikeste landene i verden (målt i BNP per innbygger). De fleste tenker at dette er på grunn av oljen, men Norge var blant de ti rikeste landene i verden allerede før vi fant olje. Oljen gjør oss rikere enn våre rike og oljeløse naboland, men den er ikke hovedårsaken til at vi er rike.  

Men Norge er ikke bare blant de rikeste i verden. Vi er også blant landene med minst økonomisk ulikhet. Og merkelig nok er det nettopp likhet som er hemmeligheten bak vår økonomiske suksess.

I dette foredraget forklarer Ole Martin hvorfor - hvordan de tilsynelatende uforenelige fenomenene «rikdom» og «økonomisk likhet» henger sammen. Og hva norske bedrifter og næringsliv kan lære av den norske modellen.

Book foredrag

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg!

List gjerne opp info om arrangementet: Dato, klokkeslett, ønsket komiker, sted/adresse, type lokale, antall publikummere og annen relevant informasjon.
Takk, din forespørsel er mottatt! Du hører fra oss snarest.
Oisann! Noe gikk galt, prøv igjen.

Kontakt / Booking

Kontakt oss for en uforpliktende forespørsel, og la moroa begynne!
No items found.
Ole-Martin Ihle
Ole-Martin Ihle